Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παλια και αγαπημενα

Που εχτες σκεφτουμε συνεχεια συναυλιες.
Που επηα που ηθελα αλλα εν τα καταφερα συνηθως γιατι ηταν δευτερευον με βαση τα λεφτα που ειχα την δεδομενη στιγμη και υπαρχουν και οι αλλες που δεν ηθελα δεν πηγα και φυσικα δεν με απασχολουν.
Στα πολυ νεαρα μου χρονια εγυριζα συνηθως μονη μου.
Και φυσικα επηαιννα και συναυλιες μονη μου. (Ειναι απαισιο που τελειωνει επειδη αν θελω να το συζητησω εν εχω κανενα το ιδιο συμβαινει στο σινεμα. Τελειωνοντας το εργο θελω κουβεντα αλλα στο θεατρο εν με νοιαζει. Ισως και να μου αρεσκει. Αν ειμαι με αλλο ισως και να μην μιλησουμε.
Αν ειναι πολλα δυνατο εργο που η αληθκια εχει και ρο να δω τετοιο αναλυω το πρωτα με μενα και μετα το κουβεντιαζω/συζητω.

Η πρωτη συναυλια που θυμουμε να πηα χωρις οικογενεια ηταν φυσικα στο παλιο ΓΣΠ τον τζιαιρο που ειχε γρασιδι τσιμεντο κερκιδες και ηταν φυσικα του Βασιλη Παπακωσταντινου. Ποση χαρα ενταση συγκινηση ενιωσα που εφκικε στη σκηνη ανοιξε τα σιερκα του και εφωναξε "Καλησπερα Λευκωσια" και μετα εχοροππηδησε τζινο το χαρακτιριστικο του Βασιλη χοροππηδιτο.
Φυσικα παντα επιαννα τα εισητηρια μου που πριν κασι φυσικα επιαιννα παντα πολλα πιο γληορα.
Αχ το παλιο το ΓΣΠ τι ωραιες συναυλιες. Εκει ειδα την Βισση τον Βασιλη Παπακωσταντινου 3-4 φορες σιουρα τον Καρα τον Νταλαρα 2-3 την Αλκιστη με τον Κραουνακη καταπληκτικη συναυλια τον Σφακιανακη δεν μπορω να θυμιθω αλλες.
Οι συναυλια που μου εμειναν ηταν τρεις.
Η Αρβανιτακη στη Σχολη τυφλων.. Το κλιμα που δημιουργει η ατμοσφαιρα. Βασικα Ολες οι φορες που την ειδα στη σχολη τυφλων. Θυμαστε με τον Αρα Ντικτζιαν αν το θυμουμε σωστα. Με μια μπουκκαλα τοσο ρυθμο.. Σπουδιαιος.
Ο Διονυσης Σαββοπουλος στο Falcon πριν κρουσει. Η αμεσοτητα του απιστευτη. Ωραιος ηταν και με τον Φοιβο τον Δελιβορια στο ΘΟΚ (με στεγη) αλλα στο Falcon ηταν αλλο πραμα.

Αλλα η καλλυττερη καλλυττερη μακραν ηταν στο Σκαλι με τον Παπαζογλου καλα ναναι εκει ψηλα.
Η συναυλια περιπου ηταν 2 ωρες? 1:45? Εστεκετουν μπροστα στο μικροφωνο εταρασσε μονο το το δεξι του γονατο και τα ρουθουνια του. Μαγικος.

Τωρα που το σκεφτουμε ειμαι πολλα παλια. Οι αναμνησεις μου εν που το 1995 με πιο προσφαρο τον Νιονιο... Ωχ

Δυο στους τεσσερεις χωρους που αναφερα δεν υπαρχουν. Σκαλι και Σχολη τυφλων να καμουμε κανενα αντισεισμικο? κατι να τα γλυτωσουμε?

Ειναι και αλλες που απολαυσα Χατζης Μαρινελλα Γλυκερια Χαρουλα Τσαλιγοπουλου Κανα Αλκινοος Μακεδονας κτλ.
Θα θελα να δω και αλλες συναυλιες στο Κουριο. Αλλα παντα λαλω μα ποιος να οδηγησει και εν καθημερινη και ξερω γω κουβεντες.
Τον Βασιλη Καζουλη δεν τα καταφερα να το δω σε συναυλια και το φερω βαρεως..

ΥΓ Θα τα βρω τζιαι γω να βαλω διπλα τα αγαπημενα μου αλλα σιγα σιγα. Εν βιαζουμε.

3 σχόλια:

  1. Ελάχιστες συναυλίες επήα στη ζωή μου αλλά στον Παπακωνσταντίνου επήα τζαι αν δεν καμνω λάθος πριν το 95. Μεν μαραζώνεις, είμαι πιο παλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εβαλες σε σκεψεις...
    Αν το 1992 ετελειωσα το σχολειο... φαντασου ποτε επηα εγω..
    Γιατι εκουβαλουσαν με οι γονιοι μου... Ωχ!!
    Λες και ηταν χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή